PRINSENBEEK/ETTEN-LEUR - Een automobilist is dinsdagnacht aangehouden omdat hij dronken achter het stuur zat en te hard reed binnen de bebouwde kom. De 49-jarige man uit Etten-Leur reed met 150 km per uur door de wijken.
De politie zag woensdag tijdens de surveillance een auto rijden op de Leursebaan. Bij navraag aan de hand van het kenteken bleek dat er voor de auto geen verzekering was afgesloten. De man reed met snelheden tot boven de 150 km/u over de Leursebaan, de Drielindendreef en door de aangrenzende wijken.
De bestuurder reageerde niet op zwaailichten en sirene en op het stopteken. Ook bij wegwerkzaamheden, waar maar 30 km/u gereden mag worden remde de bestuurder niet. Bij de Attelakenseweg stopte de auto en kon de automobilist worden aangehouden. Uit een blaastest bleek dat de 49-jarige man uit Etten-Leur teveel gedronken had.
Op het politiebureau werd een ademanalyse afgenomen en hieruit kwam een uitslag van 540 ug/l. De verdachte kreeg een rijverbod van 5 uur. Zijn rijbewijs werd ingevorderd vanwege het rijden met extreem hoge snelheid.
De verdachte verklaarde dat hij ongeveer 15 flesjes bier had gedronken en enkele shotjes. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.