Hongkong had donderdag een primeur met een erotische film in 3D. De belangstelling in de Chinese metropool was groot. 'Sex and Zen: extreme ecstacy' ging donderdag in première in Hongkong en zorgde voor lange rijen bij bioscopen. Van kantoormedewerkers en studenten tot gepensioneerden: de belangstelling was groot.
De film is een remake van een gelijknamige film uit 1991 en is losjes gebaseerd op een erotisch literair werk uit de Ming-dynastie. De aantrekkingskracht van remake schuilt echter vooral in de techniek. Sex and Zen wordt gepromoot als 's werelds eerste sexfilm in 3D.
"Gewoonlijk ga ik niet veel naar de film, maar deze is te goed om te missen", gaf een 32-jarige bezoekster donderdag aan tegenover persbureau AFP.
De productiekosten bedroegen 3,2 miljoen dollar en de 113 minuten lange film is in Hongkong geschikt bevonden voor 18+. Vrijdag opent de film ook in Taiwan. De producent hoopt de Cantonees gesproken film ook in Zuid-Korea, Japan, Europa en de VS te slijten.
Chinese touroperators bieden inmiddels trips aan vanuit de Volkskrepubliek naar Hongkong en Taiwan speciaal voor de film, zo meldt AFP. De censuurregels in China laten publieke vertoning in de Volkskrepubliek niet toe. Trailer