Nadat Robert Wood 200 dollar van zijn bankrekening gehaald had, voelde hij plots iets scherps in zijn nek. Een bankovervaller drukte er immers een pistool tegen en vroeg hem zijn geld af te geven. Maar Wood lachte het voorval weg, omdat hij dacht dat een vriend hem een poets probeerde te bakken. Ondanks de dreigende situatie stond de 61-jarige man dan ook uitgebreid te lachen op de bewakingsfoto’s.
De overval deed zich vorige week voor in een bankfiliaal in Peabody, Massachusetts. "Toen ik iets in mijn nek voelde en iemand hoorde zeggen: "Dit is een bankoverval", was mijn eerste gedacht: hoe grappig! Ik dacht dat een vriend van mij zijn vinger tegen mijn nek stak. Toen hij me vooruit begon te duwen, dacht ik dat er misschien iets anders aan het gebeuren was. Dan zag ik het pistool", zei de zelfstandige ondernemer aan CBS News.
Ook toen de overvaller hem dreigde neer te schieten, dacht Wood nog altijd dat het om een grap ging: "Hij gooide zijn zak naar mij en riep dat ik het geld dat ik afgehaald had erin moest steken. Maar ik heb die zak gewoon naar hem teruggegooid."
De overvaller was duidelijk onder de indruk en richtte zich dan maar naar de loketten. "Had ik zijn ogen kunnen zien, dan had ik er zeker zijn schrik in waargenomen", vertelde Wood nog. De 47-jarige dief werd later door de politie opgepakt. Wie absoluut niet kon lachen met het gedrag van Wood was zijn echtgenote. "Ik had een weduwe kunnen zijn. Jij neemt ook nooit iets serieus", was haar reactie. Foto