Chilicothe, Ohio (V.S.) - Bij de brandweer van Chilicothe heeft één man per dienstploeg een nieuwe taak gekregen: rondlopen door de brandweerpost om zich te verzekeren dat de boel niet in brand staat.
Chilicothe post I is na de laatste bezuinigingsronde de enige van de drie posten die nog 'bemand' is, maar is officieel geclassificeerd als zijnde 'brandgevaarlijk'.
Het vuur-detectie-systeem en de alarmen die erbij horen werken al zeker een jaar niet meer en het sprinkler-systeem is niet goedgekeurd.
Om te voorkomen dat het station moet worden verlaten moet de brandweer nu per ploeg één man (die geen andere taken mag vervullen) toewijzen om 24/7 brandwacht te lopen, op straffe van boetes die kunnen oplopen tot $1000 per dag/per overtreding.
Het departement, waar de brandweer onder valt, wil nu een nieuw systeem aan laten leggen om de blusgasten ten alle tijden veilig te kunnen laten werken en slapen.
Bij een recente herinspectie bleek de sprinklerinstallatie wel te werken maar reparaties nodig te hebben. De aanleg van het nieuwe alarmsysteem zal 11 april beginnen.
tot die tijd zal er, als er meer dan tien mannen dienst hebben, één man belast zijn met de brandwacht.
Als er 9 spuitgasten (de minimale bezetting) aanwezig zijn zal een oproep' collega over-uren betaald krijgen om de hele tijd heen en weer te lopen tussen de kelder en de 2e verdieping. Foto