Een goocheme dief is erin geslaagd op een vlucht naar het Caraïbische eiland Sint Maarten bijna twee ton aan geld uit het laadruim te stelen, via het toilet. Een medewerker van beveiligingsbedrijf Brink's had deze week op een vlucht van de Franse maatschappij Air Antilles drie zakken met in totaal 1,2 miljoen euro contant geld onder beheer.
De zakken waren voor de overtocht van het eiland Guadeloupe naar het Frans-Nederlandse Sint Maarten opgeslagen in het laadruim van het ATR-52 turboprop vliegtuig.
Tijdens de vlucht van 40 minuten claimde één van de passagiers, een man, dat hij zich niet goed voelde. De man trok zich terug op het toilet en vroeg later aan een hostess om een ambulance bij aankomst.
Na de landing gaf de man aan dat hij zich weer beter voelde en de ambulance niet meer nodig had. Hij verliet hij het vliegveld op Sint Maarten buiten de gebruikelijke veiligheidschecks om.
Schoonmakers vonden kort daarna op het toilet van het vliegtuig rondslingerende bankbiljetten en sloegen alarm, zo meldt onder meer persbureau AFP. In het toilet bleken panelen die naar het laadruim leiden, te zijn verschoven. Uit de geldzakken ontbrak 172 duizend euro.
De politie is afgelopen donderdag 3 maart een opsporingsactie gestart.