Op het hoogste punt van de, in aanbouw zijnde, wolkenkrabber met de bijnaam 'de scherf' in London is een vossejong aangetroffen.
De vos, inmiddels Romeo gedoopt, werd ontdekt op de 72e verdieping van de torenflat.
Hij had daar zeker twee weken doorgebracht, in leven blijvend op de voedselresten die bouwvakkers achterlieten, voordat ongediertebestrijders er in slaagden hem te vangen.
Het kan een onwaarschijnlijke plaats lijken maar toch had de vos na 288 meter klimmen een fantastisch uitzicht over de stad.
Het schepsel werd weer terug naar de aardbodem gebracht door de ongediertebestrijders die dezelfde angstwekkende klim hadden moeten maken.
Les Leonard, een van de 'redders' zegt: 'Het was ongelofelijk, om daar terecht te komen moest die vos dus 71 trappenhuizen beklimmen en dan ook nog een ouderwetse ladder bestijgen.
Uiteindelijk vingen we hem in een grote vossenkooi door hem te lokken met de karkassen van kippen en daarvoor moesten we met een bouwlift van de 35e naar de 72e verdieping, doodeng.
De vos, door experts niet ouder dan 6 maanden geschat leefde op een oppervlak zo groot als een squashbaan en is sinds zijn afdaling weer vrijgelaten elders in de stad.
Na voltooing, op tijd voor de Olymische Spelen van 2012, zal de flat 309 meter hoog zijn waardoor het het hoogste gebouw van Europa zal zijn en de op 45 na hoogste ter wereld.
Foto