Artsen in China onderzochten een man die kwam klagen over hoofdpijn en een vieze smaak in zijn mond en vonden het lemmet van een mes van 10 cm. lang, begraven in zijn gezicht.
Volgens die artsen heeft Li Fu dat mes vier jaar in zijn gezicht gehad zonder het te weten, sinds hij gestoken was bij een beroving tijdens zijn werk als taxichauffeur.
Doctor Xu Wen, een van de leidende artsen van het ziekenhuis in Yu Xi, zei verbijsterd te zijn; vooral over het formaat van het wapen, maar ng verbazingwekkender is het feit dat het er vier jaar in heeft gezeten zonder dat de patint daar noemenswaardige hinder van heeft ondervonden.
Li Fu is nu aan het herstellen van de operatie waarbij het lemmet, dat de tong-wortel, spieren en hersens doorboord had, is verwijderd.
Li (37) uit Yuanjiang in de Yunnan provincie werd in september 2006 gestoken toen hij zich verzette tegen een overvaller met een mes.
Hij werd toen bij een plaatselijk ziekenhuis behandeld, waar artsen de wond schoonmaakten en hechtten en waarbij hij desinfecterende injecties kreeg.
"De wond genas en ik had verder geen symptomen, dus heb ik nooit aan controles gedacht", aldus Li.
De politie pakte later de overvaller en vonden het gebroken handvat van het mes, maar nooit werd duidelijk wat er met de rest gebeurd was, tot Li's rntgenfoto gemaakt werd.
Het ziekenhuis waar de operatie is uitgevoerd heeft een fors deel van de 5000 pond die de operatie heeft gekost voor zijn rekening genomen. Filmpje