Brandweerlieden hebben een levensgevaarlijke reddingsactie op touw gezet om een zwaan te redden die zat vastgevroren in een meertje, om vervolgens tot de ontdekking te komen dat het om een plastic nep-zwaan ging.
Voorbijgangers hadden 999 gebeld toen zij de zwaan zagen die door visserlui geplaatst was om ander gevogelte weg te houden, en die kennelijk in die plas in Straubing (Dld.) zat vastgevroren.
In totaal rukten 25 man van de brandweer midden in de nacht uit om de vogel te redden, een actie die hen zich letterlijk op dun ijs deed begeven.
"De info die we hadden was zeer summier. We zijn uren aan het zoeken geweest eer we de locatie gevonden hadden. Uiteindelijk zagen we de zwaan in het midden van een grote vijver zitten. Het ijs was niet echt dik, dus de nadering was nogal riskant.
Maar toen we uiteindelijk bij het beest kwamen, ontdekten we dat we een plastic zwaan te pakken hadden die door vissers gebruikt wordt om te voorkomen dat andere vogels de vijver leegroven", aldus één van de brandwachten. "Gelukkig is er niemand gewond geraakt en we hebben er een flink stuk training aan over gehouden", voegde hij er aan toe. Foto