Een kattenliefhebster die tegen beter weten in een kat heeft geprobeerd te laten genezen door handoplegging, krijgt de totale behandelingskosten van 16.000 terug. De handoplegging had namelijk niet het gewenste effect en het dier overleed enkele maanden later alsnog.
Voor die 16.000 kreeg de goedgelovige vrouw natuurlijk wel meer dan alleen de handoplegging. Poes kreeg namelijk naast dit staaltje alternatieve geneeswijzen ook nog een voedings-, leer- en lifestylepakket.
De kat had last van een gezwel op de achterpoot, waardoor hij niet goed kon lopen. Hoewel een bezoekje aan de dierenarts de logische keuze lijkt te zijn, koos mevrouw ervoor om het beestje te onderwerpen aan een Orkisol behandeling.
Ze kwam informatie over de behandeling, die voor paarden en mensen bedoeld is, tegen in een dierenwinkel.
De rechtbank in Zwolle heeft bepaald dat de behandeling kwakzalverij was die geen enkel effect op de gezondheid van het dier heeft gehad. De behandelaar moet daarom het gehele bedrag terug betalen.
Overigens is het niet vreemd dat de vrouw niet door had dat Orkisol kwakzalverij is. Kreten als "wij behandelen niet het negatieve, maar halen het weg en vervangen het door het positieve" klinken natuurlijk geloofwaardig en overtuigend als het gaat om medische zaken.
Wellicht dat ze voor de 16.000 die ze terug krijgt een mooie toverstaf kan kopen, of een spirituele reis naar het verre oosten om daar te leren over Reiki en acupunctuur.