Oliver Demolis, een Franse shirtverzamelaar, was dolblij toen hij het shirt van David Trezeguet uit de WK-finale van 1998 kocht. Hij werd echter flink teleurgesteld door de Franse douane.
Ambtenaren van de Franse douane besloten het shirt te vernietigen, omdat ze dachten dat het nep was. Volgens Demolis ging het wel degelijk om het shirt dat Trezeguet heeft gedragen tijdens de WK-finale tegen Brazilië. De Franse spits kwam niet in actie, maar de verzamelaar had wel meer dan 7300 euro voor het collectors item over.
Demolis kocht het shirt via internet van een Braziliaan. "Hij is een bekende verkoper en het shirt was dus officieel. Het was de laatste toevoeging aan mijn collectie. Toen ik het kwam ophalen, vertelden ze dat ze het hadden vernietigd, omdat het nep zou zijn. Ik dacht dat ik gek werd", aldus de verzamelaar in de Franse media.
Via de rechter gaat Demolis nu proberen om zijn geld terug te krijgen. Frankrijk veroverde in 1998 in het Stade de France de wereldtitel door Brazilië met 3-0 te verslaan. Trezeguet zat de hele wedstrijd op de reservebank.