Zwerver Rene struint dagelijks samen met terrorhond Donna de parkeermeters af om te voorkomen dat ze verlopen. Automobilisten blij, René blij met de fooi, maar de politie en parkeerbedrijf Cition kunnen hem wel schieten.
In de Maasstraat geldt een zogenaamd dubbeltjestarrief: men mag er voor 10 cent één of twee uur staan en daarna dient men de parkeerplek weer te verlaten. Tenzij je er ieder uur weer een duppie in gooit en dat is precies wat parkeermeterwatcher René doet. Gewoon, om zo nu en dan wat fooitjes bij elkaar te sprokkelen van dankbare automobilisten die hierdoor een boete mislopen. Schultenbräu is immers niet gratis. Tegen een kleine vergoeding zorgt Zwerver René dat je ieder uur een vers kaartje onder de ruitenwisser hebt. Of achter je ruit; er zijn immers ook klanten die hem de autosleutels toevertrouwen.
En dat zint de lokale overheid maar allerminst. Ook parkeerbedrijf Cition weet dat het gebeurt, maar kan er niets tegen doen. Aangezien de dakloze parkeervriend een flink aantal boetes had openstaan, werd hij voor kerst van zijn bed gelicht en van de straat geplukt, om hem de feestdagen tussen vier muren door te laten brengen. Maar de echte reden zou volgens een maat van René zijn omdat hij de gemeente een hoop boetegeld laat mislopen. "Hij onttrekt natuurlijk geld uit de gemeentekas. Ze kunnen immers niemand meer bekeuren omdat de parkeertijd is verstreken", aldus vriend Leon tegenover de Telegraaf.
Echt lang zal parkeerheld René zijn baantje niet kunnen houden; als het kentekenparkeren in heel Amsterdam wordt ingevoerd, is fraude vrijwel onmogelijk.