Een 15-jarige Zuid-Koreaanse jongen heeft zijn moeder vermoord, die hem had aangesproken op zijn gameverslaving. Daarna pleegde hij zelfmoord, dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.
De jongen had een briefje achtergelaten, waarin hij vertelde dat hij zijn moeder had vermoord tijdens een ruzie over het spelen van online spelletjes. Het zusje van twaalf heeft de twee in hun huis in Busan gevonden. Ze zei dat haar moeder en broer vaak ruzie hadden, omdat hij vaak gewelddadige spelletjes op de computer speelde.
Zuid-Korea heeft volgens de regering zo'n twee miljoen internetverslaafden. Begin dit jaar overleed een 32-jarige man nadat hij vijf dagen achter elkaar games had gespeeld. Een maand later arresteerde de politie een stel waarvan de baby bijna omkwam van de honger, omdat het stel steeds op internet bezig was met de opvoeding van hun virtuele baby.
De regering heeft een campagne aangekondigd om wat aan de verslaving te doen. Volgend jaar komt er gratis software die mensen waarschuwt als ze te lang internetten.