Wie uit de handen van het gerecht wil blijven, blijft ook beter weg van sociaalnetwerksites. De Amerikaan Lewis Crorse lapte deze wijsheid aan zijn laars en mag zijn status van voortvluchtige wijzigen in “gearresteerd”.
Twaalf jaar lang wist de 47-jarige Crorse uit de handen van het gerecht te blijven. Nadat hij in 1998 voorwaardelijk was vrijgelaten en sindsdien geen teken van leven meer vertoonde, was de man grof wild voor de politie. Hij werd destijds gearresteerd wegens verboden wapenbezit en het uiten van een terroristische dreiging.
Medewerkers van het gerecht die speuren naar voortvluchtigen, vonden de man tot hun eigen verbazing terug op de sociaalnetwerksite Facebook. Daar vertelde Crorse vrijuit over de dingen die hem bezighielden.
Zo zette hij in zijn status onder meer dat het “zo koud was dat de waterleiding van zijn woning was bevroren” en dat hij “dolgelukkig was nadat hij 600 dollar had gewonnen in een spel van de loterij.”
De man viel door de mand toen hij antwoordde op een vraag van een virtuele vriend, die vroeg waar hij woonde. “Cut Bank”, antwoordde Crorse, wat voor de politie het signaal betekende om in dat stadje, in de buurt van de Canadese grens, afbeeldingen van de man uit te delen.
Al snel werd Crorse herkend en kreeg de politie te horen dat de 47-jarige voortvluchtige zich op dat moment in een plaatselijk casino bevond.
Foto