In Peru gaan ze wel heel ver om de voetbaltegenstand uit te schakelen. De plaatselijke ploeg Sport Ancash wordt ervan beschuldigd spelers van Hijos de Acosvinchos flesjes water te hebben gegeven met een slaapmiddel erin. Vier spelers zakten op het veld in elkaar.
De vier spelers ging een voor een onderuit op het veld nadat ze gedronken hadden van flesjes water die hen in de handen waren geduwd door de coach en medische staf van de tegenstander. Uit de testen in het ziekenhuis bleek intussen dat de vier sporen van een soort slaapmiddel in hun bloed hadden. De manager van Acosvinchos dient alvast een klacht in en eist een grondig onderzoek.
De voorzitter van Ancash, dat de wedstrijd uiteindelijk met 3-0 won en zo normaal gezien promotie afdwingt, ontkent alles. Hij beweert dat de mannen van Acosvinchos de avond voor de match een te zware maaltijd hebben gegeten. “Ze aten barbecuekip met kruiden en moesten nadien iets voor hun maag innemen. Ik ben er zeker van dat dat de reden is waarom ze flauwgevallen zijn.” Toch maar geen ‘vriendschappelijke’ match tegen plannen.