De paus is helemaal niet blij met de nieuwe bodyscanners die mensen wel heel erg naakt laat zien. Volgens Benedictus XVI tast het maken van deze foto’s de integriteit van mensen aan.
Hiermee hebben de verschillende protestgroepen die al enige tijd actie voeren tegen de weinig verhullende scanapparaten een krachtige medestander. Zij vinden dat de bodyscanners niet mogen worden ingevoerd, omdat ze teveel laten zien. Sommigen van hen vragen zich mogelijk af waarom het de paus wat uitmaakt; zelf zal hij zeker niet de gewone veiligheidsprocedure hoeven te doorlopen. Voor Benedictus maakt dat niet uit; hij wil zeker zijn mening laten horen.
Omdat het er op lijkt dat de bodyscanners inmiddels niet overal meer te ontwijken zijn, zijn er speciale ‘Flying Pasties’ ontworpen. Dit zijn soort stickers die op de edele delen geplakt kunnen worden. Op die manier zou het onmogelijk moeten zijn om nog iets te zien. Volgens critici valt dit echter wel mee en zijn het vooral dure, eenvoudige rubberen stickers die niets meer verbergen dan de scan zelf, die zich vooral richt op de contouren van mensen. Voor de zekerheid is het natuurlijk altijd prettig, dus wie er wel vijftien euro voor over heeft, kan ze alsnog aanschaffen. Hoe de scan er uit ziet bij iemand mét Flying Pasties is nog niet bekend; tot nu toe heeft men dat nog niet kunnen testen.