Een merkwaardige arrestatie donderdag in Syracuse in de Amerikaanse staat New York: een agent die zich voordeed als klant, bezocht er een prostituee die zich voordeed als agente.
Een agent in burger reed donderdagavond door een wijk waar veel prostituees hun diensten aanbieden. Een prostituee, Lisa Greene, wenkte hem en ging samen met de undercover-agent naar een naarbijgelegen parkeerterrein. Daar ging er onderhandeld worden over de prijs.
De vrouw vroeg de agent of hij voor de politie werkte waarop hij negatief antwoordde. "Dat is goed, want ik ben er één!", antwoordde de vrouw. Ze haalde een walkie talkie boven en waarschuwde een medeplichtige.
De agent meende dat de nepagente wel eens gewapend zou kunnen zijn, en duwde haar de wagen uit. De man had zijn politieradio opstaan. Een andere patrouille verleende meteen bijstand. Greene werd opgepakt. Haar medeplichtige werd even later ingerekend. Die wachtte in haar wagen in een nabijgelegen steegje. Een woordvoerder van de politie kon niet bevestigen of de twee de truc al eerder hadden toegepast.