Een rechercheteam van de Marechaussee Schiphol doet onderzoek naar de smokkel van meer dan een kilo coca´ne, verstopt door een Antilliaanse vrouw in haar lichaam en in de luier van haar kind van twee jaar oud. Tijdens een zogenaamde 100%controle viel de vrouw op die samen met haar tweejarig dochtertje Nederland wilde inreizen vanuit Curašao. De vrouw wenste niet mee te werken aan een vrijwillige bodyscan omdat ze mogelijk zwanger zou zijn.
Omdat het vermoeden bestond dat ze mogelijk drugs bij haar had, werd ze aangehouden om verder onderzoek te laten plaatsvinden. Rechercheurs van de Marechaussee troffen later drugs aan die de vrouw in haar lichaam had en verstopt in de luier van haar kind.
Het is de eerste keer dat op deze wijze drugs gesmokkeld wordt via de luchthaven Schiphol. Ook werd een Surinaamse man aangehouden die later 182 bollen coca´ne bleek te hebben geslikt. De bollen wogen per stuk circa 12 gram, wat een totaal van 2,2 kilo opleverde.Een recordvangst aan geslikte bollen coca´ne.