Een moeder, Joanne Mackie die blaren en uitslag kreeg na haar bevalling, bleek allergisch te zijn voor haar eigen baby. Mevr. Mackie (28) kon haar pasgeboren zoon James niet knuffelen of oppakken, omdat het zo veel pijn deed. De kersverse moeder moest zich in gaas wikkelen voor ze haar zoon ook maar kon benaderen.
Na een huidonderzoek werd er bij haar Pemphigoide Gestationitis vastgesteld, een zeldzame huidziekte die veroorzaakt wordt door een allergische reactie jegens haar nog ongeboren zoon. Mevrouw Mackie kreeg een kuur van sterke stero´den en na een maand begonnen de blaren te verdwijnen en kon ze voor het eerst James omhelzen zonder pijn te voelen. "Het idee mijn zoon zo lang niet vast te kunnen houden, was ondraaglijk," zei Mackie. "Toen ze zeiden dat ik allergisch was, dacht ik dat ze een grapje maakten. Maar toen ik het me echt realiseerde, was het alsof mijn wereld instortte. Hartverscheurend gewoon, ik moest toekijken terwijl mijn echtgenoot James zijn eerste bad gaf. En in die eerste weken was het alleen maar papa die James oppakte wanneer hij huilde." De problemen begonnen de eerste morgen na de geboorte: toen de moeder met borstvoeding wilde beginnen, begonnen haar handpalmen te jeuken.
De volgende morgen was de jeuk overgegaan in uitslag die zich met rode vlekken over haar hele lichaam verspreidde. "Wekenlang moest ik mijn armen in vochtige doeken wikkelen om James de fles te geven, maar het maakte de klachten alleen maar erger.
Nu ik genezen ben kan ik hem knuffelen. Heerlijk, het liefst zou ik hem nooit meer loslaten."