FOUNTAIN VALLEY, Calif. - De werknemers van een chocoladefabriek hebben een vijf centimeter lang druipsel van chocolade ontdekt dat een opvallende gelijkenis vertoont met de maagd Maria.
Sinds de ontdekking van het druipsel hebben de werknemers van Chocolade Bodega veel van hun tijd doorgebracht met bidden en het plaatsen van bloemblaadjes en kaarsen rond het mirakel. "Ik ben opgegroeid met het geloof in de maagd Maria, maar hier krijg ik het koud van," zegt mede-eigenaar Martucci Angiano terwijl zij het donkerbruine figuur tijdens het gesprek in haar hand balanceert.
Werknemer Cruz Jacinto van de keuken was de eerste die het gesmolten stuk chocolade zag toen zij begon met het schoonmaken van de druppels die onder een groot vat donkere chocolade waren ontstaan. De druppels chocolade verharden gewoonlijk in dunne, vlakke stroken op vetvrij papier, maar Jacinto verklaart dat zij bevroor toen zij de ongebruikelijke vorm van dit gietsel opmerkte: Het leek als de maagd Maria op de gebedkaart die zij altijd in haar zak droeg. "Als ik binnenkom, is het eerste wat ik zie de klok, maar dit keer gingen mijn ogen rechtstreeks naar de chocolade." Tijdens de pauze dacht Jacinto: " Ben ik de enige die dit ziet? Ik raapte het op en ik voelde de emotie over me dat het een teken was."
De chocolade ligt nu in een plastic doos in een achterkamertje van het bedrijf en wordt er slechts voor nieuwsgierige bezoekers uitgehaald. De lekkernij heeft een brede basis en loopt zacht af naar een rond gemaakte bovenkant, die de aan een verschijning van een vrouwelijk figuur met lichtjes opgeheven hoofd doet denken. De gesmolten chocolade verhardde in fijne lagen die op de vouwen van een toga en een sluier lijken.
Voor Jacinto kwam de ontdekking net op tijd. De moeder zei dat ze maanden met persoonlijke problemen heeft geworsteld en op het punt stond haar geloof te verliezen. "Ik heb op dit moment grote persoonlijke problemen en onlangs dacht ik dat God niet bestond," zei ze, de gebedskaart uit haar zak trekkend. "Dit heeft me mijn geloof teruggegeven."