Vandaag wordt in het Zuid-Limburgse dorpje Elsloo het “1e Aope Aelser Kampioensjap Peerlinkvange” gehouden. Deelnemers moeten in korte tijd zo veel mogelijk regenwormen naar boven laten kruipen. Alles mag, er zijn geen regels over hoe men ze moet vangen. Er zijn prijzen voor de beste lokkers en voor de meest originele manier om de wormen te vangen. Word jij de eerste Nederlandse kampioen regenwormvangen?

Het unieke evenement wordt georganiseerd door carnavalsvereniging Op Hènj en Veut (Op Handen en Voeten). Deze vereniging bedacht het ludieke idee tijdens de carnaval als grap, vervolgens is het zo uitgewerkt tot een heus evenement dat zaterdag verwezenlijkt gaat worden. Om voor het regenwormenvangen een locatie te vinden is lang nagedacht. Waarop het voetbalveld van Elsloo (SV Haslou) de beste locatie bleek. Een mooie locatie met veel regenwormen!

De deelnemers kunnen zich opgeven tussen 13.00 en 14.00 uur op zaterdag 18 juli, hierna begint het kampioenschap zelf. De spelregels zijn simpel, zo veel mogelijk regenwormen vangen met een instrument naar keuze. Dit kan een hark zijn, maar misschien kun jij de wormen wel beter lokken door een mooi stukje gitaar boven de grond te spelen. Als je de exacte regels of gewoon meer informatie wilt weten kun je terecht op www.ohev.nl.