Twee drugsverslaafden die in de nacht van vrijdag op zaterdag carjackings pleegden in het Gentse, deden de volgende dag zelf aangifte van autodiefstal. Ze waren naar eigen zeggen het slachtoffer geworden van een carjacking. Ze vertelden er niet bij dat ze na een ruzie gecarjackt werden door twee andere leden van hun bende. Allevier zijn ze intussen aangehouden.
Het viertal trok vrijdagavond op pad om autodiefstallen te plegen. Ze stalen eerst een VW Golf in Sint-Kruis-Winkel die ze een eindje verderop achterlieten. In dezelfde straat pikten ze daarom een VW Jetta, waarmee ze naar Gent reden. Daar braken ze een andere wagen open aan de Kunstlaan.
Zaterdagmorgen rond zes uur overvielen ze aan de Emile Moysonlaan ten slotte een man die zijn fiets in de wagen aan het laden was. Na die carjacking ontstond ruzie in de groep. De VW Jetta was stilgevallen en twee bendeleden probeerden het voertuig mee te slepen. De twee andere bendeleden gingen daar niet mee akkoord en besloten hun collega's zelf te carjacken. Omdat de twee "slachtoffers" naar de politie stapten, kon het gerecht de hele groep inrekenen.