Onder het motto beter laat dan nooit heeft een 44-jarige Argentijn aan het gerecht gevraagd of hij een vasectomie mag ondergaan. Hij heeft al 37 zonen en wil niet langer meer voor nageslacht zorgen. In de streek waar hij woont, in het noordoosten van Argentinië, is het verboden om dergelijke ingrepen uit te voeren. Het Argentijnse parlement staat nu wel op het punt om groen licht te geven aan mannen en vrouwen die met een operatie een einde willen maken aan hun vruchtbaarheid.
Cleto Ruiz Diaz maakte naam in zijn provincie Corrientes als een van de meest vruchtbare mannen van het land. Cleto, die de kost verdient als schilder, zegt dat hij seksueel actief werd toen hij negen jaar oud was. Hij had tot zeven vriendinnetjes tegelijkertijd en gedurende veertien jaar leefde hij met drie vrouwen onder hetzelfde dak. Momenteel woont hij samen met de 29-jarige Isabel, met wie hij acht zonen heeft. Daarvan zijn er twee gestorven.
"In totaal heb ik zes zonen gekregen die gestorven zijn", verklaarde Cleto aan de lokale media. Toch was het zijn jongste zoon die Cleto deed beslissen dat hij geen kinderen meer wilde. "Cletito, mijn jongste, werd geboren met een hazenlip", aldus Cleto. "Het is erg zwaar om zoveel kinderen eten te geven zonder een deftig inkomen. Ik kleed ze met tweedehands kleren en ik wacht op hulp van de regering die toch niet komt."
Ruiz Diaz geeft toe dat hij niet kan controleren dat hij verliefd wordt op een vrouw. Het kopen van voorbehoedsmiddelen betekent echter een kilogram minder suiker voor zijn familie.