Een 22-jarige man uit Twello heeft aan een driedubbele aanrijding op de A1 bij Wilp alleen een gebroken pols en een gebroken enkel overgehouden. De man liep zaterdagnacht na het uitgaan de snelweg in de Gelderse plaats op en werd aangereden. Twee andere auto's reden vervolgens over hem heen.

Het slachtoffer wordt nog nader onderzocht, maar heeft waarschijnlijk alleen relatief lichte verwondingen. "Hij heeft een beschermengel," zegt een woordvoerder van de politie. "Het is een snelweg, dus daar rijd je 120 kilometer per uur."

De man uit Gelderland stond met enkele vrienden na een avondje stappen bij het viaduct aan de Fliertweg bij de A1. Op een gegeven moment is de man het talud van de snelweg opgelopen, mogelijk om te plassen, vermoedt de politie-zegsvrouw. Een 21-jarige automobilist uit Wierden kon de man niet meer helemaal ontwijken en raakte hem met de zijkant van de auto.

Het slachtoffer belandde op de derde rijstrook naast de middenberm, waar twee andere auto's over hem heen reden. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis afgevoerd. De automobilisten mankeerden niets. De politie heeft hen slachtofferhulp aangeboden. De vrienden van de man hebben het ongeluk alleen gehoord.