Een shopverslaafde vrouw uit Manchester is om het leven gekomen nadat ze bedolven was geraakt onder een enorme berg nog niet uitgepakte artikelen in haar bungalow.

De vrouw, Joan Cunnane, was 77 jaar en had al zestien jaar last van een extreme verzamelwoede. Zelfs haar auto, een Rover 100, was tot de nok toe gevuld met door haar gekochte spullen.

Ze kwam aan haar einde toen ze levend werd begraven onder een metershoge stapel volgepropte koffers.

Cunnane werd woensdag gevonden door politieagenten, die al twee dagen naar haar op zoek waren in de volgeladen bungalow. Ze was voor het laatst gezien op de Britse feestdag Boxing Day (26 december), maar pas afgelopen dinsdag als vermist opgegeven door een paar bezorgde vrienden.

De Britse shopaholic was een alleenstaande, katholieke vrouw die woonde in Stockport. In haar bungalow had ze een wandelpad gecreëerd waar ze nog nét door kon lopen, zo vertelde haar beste vriend Ron Moray aan The Daily Mail.

Volgens de krant bestond haar enorme opslag uit elektronische gadgets, kleding, kaarsen, ornamenten en een verzameling paraplu's. Vrijwel alle artikelen werden nog ingepakt aangetroffen.

Een bekende van de vrouw verklaarde dat ze rond de driehonderd sjaaltjes bezat. Toen hij eens aan haar vroeg waarom ze er zoveel nodig had, was haar antwoord: "Ze hebben allemaal een andere kleur."