In Groningen loopt een man rond die gebruikte tampons en maandverbanden uit vuilniszakken van jonge vrouwen vist. Het is een 40-jarige Groninger die vooral zijn slag slaat in de binnenstad van Groningen bij studentenhuizen waar alleen meisjes wonen. Waar de man de gebruikte tampons voor nodig heeft weet de politie niet, maar ze vinden het “uitermate vreemd en bizar” dat hij er zo’n hobby op na houdt.
Soms laat de maniak een briefje achter. Daarop staat wat hij in de doorzochte vuilniszakken heeft gevonden en toespelingen voor de jonge vrouwen. Er staat nog meer op de briefjes, maar in het belang van het onderzoek wil de politie hier niks over zeggen.
De man ging een aantal jaren geleden ook al regelmatig in vuilniszakken op zoek naar gebruikte tampons. Na een goed gesprek met de politie heeft hij zich toen een tijdje rustig gehouden. Hoe vaak de man op pad gaat is niet precies duidelijk, wel weet de politie te melden dat hij zeer actief is.
Tot nu toe heeft er één vrouw aangifte heeft gedaan, de politie verwacht dat daar snel nog twee aangiftes bij komen. Op basis van die aangiftes en het strafrechtelijk onderzoek dat momenteel loopt, hoopt de politie de tamponman snel aan te kunnen houden. Hij wordt dan beschuldigd van stalken en bedreiging.