De beruchte veroordeelde Amsterdamse pedofiel Joep M. blijkt de afgelopen dagen in Diever te hebben gebivakkeerd. Hij verbleef in het huis van zijn moeder, pal naast een peuterspeelzaal. Volgens de Amsterdamse politie is Joep M. zo gevaarlijk dat hij in de hoofdstad hinderlijk gevolgd wordt. Dat is een maatregel die tot nu toe eigenlijk wordt genomen tegen mensen die verdacht worden van terroristische sympathiën. De politie heeft dinsdagochtend met de man gesproken. Die is daarna uit Diever vertrokken.

De 60-jarige Amsterdammer Joep M. bood zich na zijn celstraf biedt M. zich weer aan als hulpverlener voor meervoudig gehandicapte kinderen. Terwijl hij juist voor misbruik van zulke kinderen is veroordeeld. De zaak kwam mede aan het rollen na uitzendingen van Peter R. de Vries en Netwerk. Door zich voor te doen als hulpverlener, kwam M. in contact met ouders van meervoudig gehandicapte kinderen. Door hun vertrouwen te winnen met gefantaseerde verhalen over zijn medische achtergrond en zijn successen, mocht hij die kinderen gaan behandelen. Om ze tijdens die behandeling te misbruiken.

M. kreeg voor zijn pedosexuele activiteiten in 2005 van de rechtbank vijf jaar gevangenisstraf, een celstraf die door het Gerechtshof werd teruggebracht tot vierenhalf jaar. In zijn arrest vreesde het Gerechtshof dat M. weer in herhaling zal vallen. Hem van zijn bevoegdheden als hulpverlener ontzeggen, kon het Hof niet. De man was immers geen officiële hulpverlener. Ruim twee jaar van detentie weerhield hem er niet van om zich in 2007 opnieuw aan te bieden. Via het internet) en ook dit keer weer als expert op het terrein van de opvang van meervoudig gehandicapte kinderen. De Amsterdammer doet zich hierbij voor als arts en neuro-psycholoog en beweerde via zijn alternatieve werkwijze meervoudige gehandicapte kinderen voor een belangrijk deel te kunnen genezen.