Forenzen in de gehele Verenigde Staten kwamen er op weg naar hun werk achter dat de oorlogen in Irak en Afghanistan waren afgelopen, terwijl ze sliepen.
Ook de andere problemen waar Amerika mee worstelt waren al zo goed als opgelost, van het energietekort en volksgezondheid tot aan de inzakkende economie. Dat viel tenminste te lezen in een nep-editie van de New York Times, gedateerd 4 juli 2009.
Zo'n 1.2 miljoen exemplaren van deze 14 pagina's dikke krant zijn in de in de ochtendspits verspreid door een groep liberale grappenmakers die zich de Yes Men noemen. De krantenparodie kondigde ook het afschaffen van bedrijfsmatig lobbyen aan en een salarisgrens voor topfunctionarissen. Daarnaast zouden alle auto's die nog op benzine rijden worden teruggehaald naar de fabrieken.

De organisatie en druk van deze nep-editie is met behulp van kleine online donaties en een sterk team tot stand gekomen. De bedoeling was om de pas gekozen Barack Obama aan zijn beloftes te houden. Het publiek nam de stunt goed op maar de New York Times beraadt zich op juridische stappen wegens schending van copyrights.