Het museum van Bolzano heeft besloten om een beeld van een gekruisigde groene kikker gewoon in de tentoonstellingsruimte te laten hangen, ondanks protesten van de paus. Paus Benedictus had het museum gevraagd het beeld te verwijderen omdat het heiligschennis zou zijn. De raad van bestuur van het museum stemde er echter voor het werk van de Duitse beeldend kunstenaar Martin Kippenberger te laten hangen.
Het beeld, genaamd “Zuerst die Fusse” (voeten eerst), stelt een ongeveer 1.2 m grote groene kikker voor die aan een bruin houten kruis hangt met een bierglas in z’n ene en een ei in z’n andere hand. De kikker draagt een groene lendedoek en is aan het kruis genageld op dezelfde manier als Christus terwijl zijn tong uit zijn bek hangt. De kunstenaar die zelf in 1997 is overleden heeft gezegd dat het beeld een zelfportret is dat menselijke angst en beklemming uitdrukt.
De paus was het daarmee niet eens en heeft een brief geschreven naar de regionale overheid. Het hoofd hiervan, Franz Pahl is in hongerstaking gegaan in verzet tegen de kikker en moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis. In de brief van het Vaticaan stond dat het amfibie de religieuze sentimenten van vele gelovigen geweld aan deed, omdat velen het kruis als een symbool van de liefde van God zien. Echter Claudio Strinati, hoofd van musea in Rome, verdedigde de beslissing om de kikker te houden. “Kunst moet altijd vrij zijn en de artiest moet geen beperkingen hebben in zijn vrijheid van expressie”.