Een bomalarm in een voorstad van Stockholm is na meerdere uren tot een goed einde gekomen nadat de politie een man bevrijdde van wat volgens hem een explosievengordel was. De politie heeft een andere persoon opgepakt op verdenking van ontvoering en is nog op zoek naar een tweede verdachte.

De politie ontruimde een hele wijk in de voorstad Tensta, nadat buurtbewoners een man hadden zien rondlopen met een explosievengordel. De man werd naar eigen zeggen al drie dagen lang gegijzeld in een appartement en werd vandaag vrijgelaten. De explosieven zouden van op afstand tot ontploffing kunnen worden gebracht. De politie kon de man uiteindelijk van zijn gordel bevrijden en zou hem op een veilige plaats onschadelijk maken.

De motieven voor de gebeurtenissen zijn nog niet duidelijk. Volgens geruchten zou de man een Noorse politie-informant geweest zijn die belangrijke informatie aan het licht bracht in een bepaalde zaak. De vermoedelijke gijzeling zou een wraakactie zijn, zo meldde de commerciŽle televisiezender TV4.