IJmuiden - De politie heeft woensdag een lijst vrijgegeven van de dinsdag aangetroffen grote partij zware wapens in een woning aan de Orionweg IJmuiden. Met behulp van medewerkers van het EOC, het Explosieven Opruimingscommanda, heeft de politie de volgende wapens veiliggesteld en in beslaggenomen.
Diverse handvuistvuurwapens en shotguns, van het merk Browning en Colt, diverse lange afstandswapens van het merk Heckler en Koch. Ook werden er diverse automatische vuurwapens waaoronder AK-47's, Uzi's, en Scorpion aangetroffen.
Verder trof de politie in de woning tientallen granaten, waaronder handgranaten Russische en Yoegoslavische scherfhandgranaten met bijbehorende ontstekers, antitankgeweergranaten en brisantgeweergranaten. Tientallen slagpijpen en boorpatronen en enkele duizenden stuks munitie.
Na de ruiming van het wapentuig kon de ontruimde woning weer worden betrokken. Een in de woning aanwezige 32-jarige vrouw is als verdachte aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.
Het onderzoek naar de herkomst wordt voortgezet, daar kan op dit nog niets over worden bekend gemaakt evenals over het verhoor van de aangehouden vrouw.