Het gemeentebestuur van het plaatsje Manhattan (in Montana, niet New York) heeft Bob Perkins bevolen een nieuw tehuis voor zijn geit te zoeken. Het beest eet onkruid en gras in de voortuin. "Ik mag wel twee afschuwelijke honden hebben, maar geen schattige geit," zei Perkins. Burgemeester Tommy Haag zei dat het stadje van 1400 inwoners groeit en dat het echt niet meer kan dat iemand er geiten houdt. Als we dat toelaten, zei hij, wat weerhoudt de andere inwoners er dan van om ook geiten te gaan houden?
Een naburige huiseigenaar klaagde onlangs over de geit, die Perkins nu ongeveer een jaar heeft. Een politieagent informeerde Perkins dat het houden van het dier in de stad strafbaar kan zijn. De gemeenteraad stemde dinsdag voor een dwangbevel om de geit uit de stad te verwijderen.
Sadie Hensler, die een huis naast Perkins huurt, schreef een brief naar de gemeente om te zeggen dat het beest stil en aardig is. Harold Ralston, werkzaam in een hondensalon: "Het beest maait alleen maar het gras."
Voordat Perkins zijn geit Buddy adopteerde hield hij schapen om het onkruid en gras bij te houden. In de loop der jaren had hij 13 verschillende schapen, die allemaal Buddy heetten. "Ze trokken babes aan bij de vleet," zei Perkins. "Ik heb op deze manier de helft van mijn ex-en ontmoet."