Een Britse familie kreeg van het plaatselijke crematorium te horen dat ze onmogelijk het lijk van hun overleden moeder konden cremeren. De vrouw was namelijk te dik en kon niet in het uitvaartcentrum van Earlham, in de buurt van Norwich, gecremeerd worden.
Penelope Stapleton uit Norwich stierf vorige week aan een hartaanval. De 61-jarige vrouw woog meer dan 140 kilogram. Het crematorium verontschuldigde zich bij de familie, maar de kist was te groot om in hun crematorium gecremeerd te worden.
De dochters van Penelope waren genoodzaakt om de crematie in Watford, 193 kilometer verderop, door te laten gaan. Ze zijn niet te spreken over de begrafenisonderneming in Norwich. "Ik wil de mensen waarschuwen voor wat wij daar hebben meegemaakt. We zijn niet respectvol behandeld. En dat is schandalig", zei een dochter van Penelope.
"Het spijt ons ten zeerste, maar ons crematorium is daarvoor niet geschikt. In de voorbije jaren konden er al enkele crematies niet doorgaan, omdat de kist te groot was", aldus David Baxter, verbonden aan het crematorium van Earlham.