In Zwitserland is een auto gemaakt die niet alleen kan rijden en onder water kan varen, het is ook nog eens een mooi vormgegeven convertibel. De sQuba is ontworpen door Rinspeed Inc. en is in staat in zijn geheel onder water te varen, ongeveer 9 meter onder het wateroppervlak en heeft elektrische motoren om de onderwaterschroef aan te kunnen draaien. Een geïntegreerde luchttank zorgt ervoor dat inzittenden gewoon kunnen blijven ademhalen. De auto is echter wel met open dak, dus droog blijft het niet! De sQuba is ontworpen als convertibel met de mogelijkheid inzittenden te laten ontsnappen in geval van nood.
Frank Rinderknecht van Rinspeed is een Bond-fan en zegt er dertig jaar op gewacht te hebben om een auto te kunnen maken zoals de auto waar Bond mee onder water dook.
De topsnelheid op het land van de sQuba is 124 kilometer per uur, op het water vijf kilometer per uur en onder water nog drie kilometer per uur. Het interieur is bestand tegen zout water, zodat de auto, als in een noodgeval de bestuurder het water in moet rijden, na afloop gewoon weer goed voor de dag kan komen en normaal gebruikt kan worden.
Op het moment is Rinspeed in overleg om de sQuba ook echt op de markt te brengen, zij het in beperkte oplage. De prijs moet goedkoper worden dan een Rolls-Royce, maar een flinke uitgave wordt het in ieder geval. De verwachting is dan ook niet dat de sQuba snel op de gewone snelwegen te zien zal zijn. Filmpje