Een 19-jarige Braziliaans meisje is ontsnapt uit het huis van een kroeg eigenaar die haar jarenlang gevangen hield en misbruikte. De politie heeft de 61-jarige cafebaas deze week gearresteerd op verdenking van seksueel misbruik en ontvoering.
Dat hebben Braziliaanse media zaterdag gemeld op gezag van de politie. De Braziliaanse, van wie de naam niet bekend is gemaakt, kwam in contact met de cafébaas toen ze tien jaar oud was. Ze klopte toen aan bij het huis van de man in Luziania in de deelstaat Goias in het midden van Brazilië om een aalmoes te vragen.
In de bijna tien jaar daarna hield de man haar meerdere malen lange tijd gevangen. In totaal zat ze vijf tot zes jaar vast in het huis van de cafébaas. Het meisje kreeg twee kinderen van de man die haar misbruikte.
Tegen de politie zei ze dat haar zoontje na diens geboorte door haar ontvoerder in een emmer is verdronken. Verder kreeg de Braziliaanse een dochtertje dat inmiddels vijf jaar oud is en waarmee ze wist te ontsnappen. De twee konden vluchten, omdat de cafébaas er na een vechtpartij slecht aan toe was.