Toen de politie was opgeroepen in verband met vandalen die bezig waren met het schilderen van slogans op de muur van een gerechtsgebouw, trof zij twee oudere vrouwen aan met de verfpotten nog in de hand. Ze gaven vrijelijk toe wat ze hadden gedaan.
Georgina Smith en Helen John kozen Remembrance Day om slogans als "No cluster bombs" and "UK values? What values?" op het High Court in Edinburgh te klodderen.
De gepensioneerden, respectievelijk 77 en 69 jaar oud, weigerden om toe te geven dat ze iets verkeerds hadden gedaan, ondanks het feit dat ze voor 3600 pond schade hadden aangericht.
En gisteren zaten ze achter de tralies nadat een sheriff hen naar Cornton Vale, de enige Schotse vrouwengevangenis, had gestuurd. De straffen bedroegen 45 en 40 dagen per persoon.
De twee zijn oudgedienden wat betreft vredescampagnes en ze hebben een lang strafblad met betrekking tot andere protestacties.
De sheriff zei dat hij geen andere keus had dan de twee op te sluiten omdat ze met opzet bezig waren geweest. Ze hadden geen enkel berouw getoond.