Shamus, een tuinkabouter van 150 kilogram, is verdwenen. Zijn eigenaars, Ed en Patricia, zijn er het hart van in. Ze vrezen het ergste, gezien het al de tweede kabouter is die van hen afgenomen wordt. Sean, hun vorige tuinkabouter, was kleiner en lichter en werd twee jaar geleden gestolen vanop dezelfde plaats als Shamus.
We weten wel dat het stom is om zo overstuur te zijn, er zijn veel grotere problemen dan een verdwenen tuinkabouter. Maar het was een vreselijke shock voor mij om thuis te komen van het werk en Shamus niet op zijn gebruikelijke plekje te zien staan. Het was alsof ik een kind ben kwijtgeraakt.
Patricia kon Shamus na pas een lange zoektocht op de kop tikken voor haar man, omdat hij Sean zo miste. Ed is een Ier, verklaart Patricia de liefde van haar man voor tuinkabouters.
Het koppel had er wel aan aangedacht de kabouter te verankeren in een stuk beton, maar de klusjesman vond het niet nodig omdat het beeld al zo zwaar was. Nu wensten we dat we onze zin hadden doorgedreven natuurlijk," verzucht de wanhopige vrouw. "Ik heb hard gewerkt om Shamus te kunnen kopen en hem in de tuin te krijgen. Nu willen we hem gewoon graag terug. Er zullen geen vragen gesteld worden en we laten de klacht vallen, zolang we Shamus maar terug krijgen."