De Australische kunstenaar Tim Patch heeft eeuwige roem verworven door zijn wel heel aparte schildertechniek: hij heeft zijn penis gebruikt om een portret van de Australische premier te maken. Dat stond maandag te lezen op de internetsite Ananova, die het bericht uit de Sydney Morning Herald heeft gehaald.
Patch gebruikte zijn edele delen ook voor een schilderij van oppositieleider Kim Beazley. Hij liet de kunstwerken aan het grote publiek zien op de tentoonstelling Sexpo in Perth.
Tim Patch uit Queensland geeft toe dat zijn familie 'een beetje verrast' was door zijn nieuwe techniek. 'Mijn pa was niet erg onder de indruk. Hij schudde zijn hoofd en zei alleen maar lieve hemel', aldus de artiest.
Patch was tot voor kort een gewone straatkunstenaar die traditionele portretjes maakte. 'Toen ik een vriendin vertelde dat ik kon schilderen met mijn penis, was ze heel enthousiast', zegt hij. Nadat hij zijn talent onthuld had op een nieuwjaarsfeestje, stuurde hij zijn werk op naar enkele kunstgalerieën. Bij Sexpo vonden ze de schilderijen prachtig.