Een man uit Merksem heeft er een sport van gemaakt om op grote schaal maximaal gebruik te maken van kortingsbonnen in supermarkten. Zo bestelde hij bij Match op de Bredabaan voor 6.000 euro aan producten die hij, op 5 eurocent na, volledig met bonnen wil betalen.

"Ik kan dat verhaal bevestigen", klinkt het bij Match. "De man werd vergezeld door een deurwaarder en heeft een systeem uitgedokterd om het hele bedrag met bonnen te betalen. Er stond geen vermelding op dat het gebruik ervan beperkt was. Op het eerste gezicht lijken alle voorwaarden voldaan, maar we gaan alles tot in de puntjes nakijken alvorens te leveren." De bonnenverzamelaar wil anoniem blijven: "Anders zullen ze mij overal herkennen. Er zijn nog enkele projecten waarmee ik bezig ben en die wil ik niet op de helling zetten", zegt hij. Hij heeft zich zelfs vermomd met een pruik, hoed en zonnebril.

”Ik doe dit uit onvrede. Ik vind dat we veel te veel moeten betalen voor de producten die in de winkels liggen. Ik wil tonen wat er allemaal mogelijk is. Ik investeer nu vijf cent en kan voor 6.000 euro aan producten uitdelen aan anderen.”