Snoop Dogg is op borgtocht vrijgelaten. De Amerikaan moet zich in mei weer bij de Londense politie melden. De 34-jarige Amerikaan en vijf anderen raakten verzeild in een gevecht, toen ze onder politie-escorte het vliegveld verlieten.
Snoop Dogg (die eigenlijk Calvin Broadus heet) en zijn gevolg werden volgens het personeel op het vliegveld gewelddadig en onbeschoft, nadat hun de toegang tot een speciale lounge was ontzegd. Er brak een gevecht uit, waarbij volgens de politie 30 mensen waren betrokken. Zeven agenten raakten lichtgewond.De rapper en zijn gevolg kunnen het vliegen met British Airways voorlopig wel vergeten, liet de maatschappij weten. Ze gaan nu met een andere maatschappij door naar Zuid-Afrika voor een reeks concerten.
Volgens enkele media in Zuid-Afrika heeft Zinzi Mandela, de dochter van Nelson en Winnie Mandela, het Zuid-Afrikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken benaderd om Snoop uit de cel te krijgen. Op die manier kunnen de concerten in Kaapstad en Durban de komende dagen gewoon doorgaan.