De politie heeft bij een 68-jarige man in Vlijmen enkele honderden ingevroren beschermde dieren in beslag genomen. Het gaat om hagedissen, slangen, schildpadden, eksters, een vos en een staartmees.
Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt vanwege het overtreden van de Flora- en Faunawet. Volgens de politie had hij niet de juiste papieren om de bedreigde dieren in te voeren, in te vriezen en te verhandelen. Justitie bepaalt wat er met de dode dieren gaat gebeuren.
Het regionale milieuteam van de politie Brabant-Noord begon in februari een groot onderzoek naar de illegale preparatie van beschermde dieren en overtreding van de regels. Sindsdien zijn in totaal honderden dieren in beslag genomen.
In Waalwijk stuitte de politie vorige maand bij een 67-jarige man op 265 ingevroren roofvogels en zestig geprepareerde beschermde vogels. Twee maanden geleden werden bij een 56-jarige man in Haaren vier ingevroren uilen aangetroffen. Een 63-jarige man uit Sint-Oedenrode had thuis drie ingevroren vossen en een eekhoorn.