Het mysterie rond de tas met de acculader die dinsdagmiddag het treinverkeer rond Heerenveen drie uur lang stillegde is opgelost. Een 39-jarige Heerenvener heeft zich bij de politie gemeld als eigenaar van de tas.
De man en zijn gezin van Iraanse afkomst waren op vakantie naar hun geboorteland geweest en had de acculader en stroom omvormer daar gekocht om hier thuis te gebruiken.
De tas bleef per ongeluk staan toen het gezin met twee kinderen de trein verliet. Ze ontdekten pas woensdagochtend dat ze een tas misten. Toen het nieuws over de commotie rond de tas doordrong stapte de man meteen naar de politie.
Dat had ook de taxichauffeur gedaan die het gezin naar huis had gebracht en had gezien dat die meerdere tassen met een Arabische opdruk bij zich hadden. In overleg met de officier van justitie is besloten de man niet te vervolgen.
De hulpdiensten rukten dinsdag massaal uit nadat drie reizigers melding maakten van de tas. Niet alleen op de tas, maar ook op de acculader stonden Arabische tekens. Naar nu blijkt stond op de tas een reclame voor een verffabrikant.