Een Australische boer die meende via internet de liefde van zijn leven te hebben gevonden is twaalf dagen door een bende oplichters gegijzeld in Mali. De 56-jarige Des Gregor heeft iedereen bij zijn terugkeer, zondagavond op de luchthaven van Adelaide, gemaand voorzichtig te zijn om te voorkomen dat meer mensen in zo'n hachelijke situatie terechtkomen.
Gregor reisde vorige maand naar het Afrikaanse land om een flinke bruidsschat op te halen en zijn 'Natasja' te ontmoeten, maar werd onaangenaam verrast door een groep gewapende bandieten die hem vastbonden, sloegen en een losgeld van omgerekend meer dan 62.000 euro eisten. De boer zei dat zijn ontvoerders dreigden ledematen af te zullen hakken als ze niet snel geld zouden zien.
Na te zijn gealarmeerd door Gregors familie wisten de Australische en Malinese politie de bandieten in een val te lokken. Ze zouden hun geld krijgen als ze Gregor naar de Canadese ambassade zouden brengen, maar Gregor werd daar bevrijd.
"Ik denk dat ik niet zou zijn teruggekomen als het een paar dagen langer had geduurd", zei Gregor in Adelaide. "Wees voorzichtig, en zorg dat je echt alles controleert." Volgens de Australische politie gaat het om een extreem voorbeeld van internetoplichting.