Leden van de Hamas-politie die maandag in de Gazastrook het onderkomen van een drugsbende binnenvielen, troffen daar naast wapens en verdovende middelen een leeuwin aan. Die was twee jaar geleden als jonge welp uit de dierentuin van Gaza geroofd.
De leeuwin, met de naam Sabrina, bleek ondervoed en mist vier tanden, enkele klauwen en zelfs een deel van haar staart. Het dier werd teruggebracht naar de dierentuin, waar ze werd herenigd met haar broer Sakher. Die wist twee jaar geleden de dans te ontspringen door zich tegen zijn belagers te verzetten. De twee leken elkaar te herkennen en begonnen met elkaar te spelen. Toen een verzorger Sabrina probeerde te aaien, nam haar broer een dreigende houding aan, alsof hij hem wilde aanvallen.
Sabrina en Sakher kwamen in 2005 als jonge dieren uit Egypte naar de dierentuin van Gaza. Die was dat jaar, nadat Israël zijn troepen uit de Gazastrook had teruggetrokken, heropend na jarenlang gesloten te zijn geweest. De twee leeuwen zijn beter af gebleken dan een aantal andere dierentuindieren, die de afgelopen jaren bij geweld tussen Palestijnen en Israëliërs zijn omgekomen.
In de dierentuin van Rafah, de vorige dierentuin van de Gazastrook, werden in 2004 enkele dieren gedood door het Israëlische leger dat de dierentuin wilde vernietigen. In Qalqiliya op de Westoever kwamen enkele jaren terug drie zebra's om door het inhaleren van gas tijdens een oproer tegen Israëlische ordetroepen. Ook een giraffe bezweek toen.