In Ermelo heeft een vrouw een celstraf van twee weken en een rijontzegging van zes maanden gekregen omdat ze haar motor niet had verzekerd. In 2006 kocht ze met haar man een motor, maar omdat hij geen tijd had om het voertuig op te halen, kwam hij op naam van Gina te staan. Het bleek echter een miskoop, want de motor deed het niet.
Omdat de motor niet was verzekerd kreeg Gina een boete, terwijl ze nooit op het voertuig had gereden. De boete werd betaald en het koppel wilde de motor zo snel mogelijk verzekeren. Dit vergaten ze echter en een tweede boete volgde. Ook deze werd betaald, waarna het stel het kenteken wilde inleveren.
Helaas was hiermee de zaak nog niet afgedaan en Gina moest voor de rechter verschijnen. Maar door de drukte op haar werk besloot ze niet te gaan. Bovendien dacht ze dat het toch wel weer op een boete zou uitdraaien. Deze houding kwam haar op een celstraf te staan. Het OM beweerde een standaardprocedure te volgen, maar daar was Gina's advocaat het niet mee eens. "Het is geen standaardprocedure en zeker niet als je geen strafblad hebt. Omdat mijn cliënt geen enkele verkeersovertreding heeft begaan, is de straf absurd." Gina is niet in hoger beroep gegaan en daarmee is de straf definitief. Ze heeft inmiddels gratie ingediend bij de koningin, maar als dat mislukt zal Gina 'haar straf' echt moeten uitzitten.