Een gratis botoxbehandeling bij een jaarabonnement van Sante. Het loopt storm! Het maandblad Sante heeft er honderden abonnees bijgekregen door de ludieke actie. Het blad over beauty, gezondheid en psychologie dankt de toestroom aan een speciale aanbieding bij het jaarabonnement: een botoxbehandeling.
Sante onderhandelt met de botoxleverancier en cosmetisch behandelaar Robert Schoemacher over een groter aantal behandelingen om geen nieuwe abonnees te hoeven teleurstellen, zegt hoofdredacteur Jos Bernaerts. Ze vergelijkt de behandeling met een bezoek aan de kapper of een haarkleurspoeling. "Botox is volledig biologisch afbreekbaar. De behandeling kent, mits deskundig uitgevoerd, geen enkel risico."
Bernaerts wil geen schoonheidsideaal opdringen aan vrouwen. "Discussie daarover juichen wij erg toe, ons blad biedt daarvoor ruimte. Dit is een actie met een knipoog. Een chirurgische ingreep zouden wij nooit aanbieden. Maar botox is zoiets als leuke kleding, een bezoek aan de kapper of schoonheidsspecialist."
De gratis aangeboden behandeling kost normaal gesproken 275 euro. Daarvoor krijgt kersverse abonnee n spuit, 'voldoende voor fronsrimpels of kraaienpootjes'.