Op een basisschool in Zwolle heeft een lerares een drukke kleuter aan zijn voeten vastgebonden zodat hij niet kon rennen in de klas. De school, de christelijke basisschool De Wendakker, noemt het incident onacceptabel en heeft volgende week een gesprek met de vrouw.
Een anonieme schrijver had in een brief aan de krant geschreven over het voorval. Daarin stond dat de 5-jarige jongen met handen en voeten was vastgebonden aan een stoel. Bestuursvoorzitter Wubbo Wever van de overkoepelende stichting waar de basisschool onder valt, stelt dat in de brief overdreven wordt. "De juffrouw heeft een lus om zijn benen aangebracht, maar het is niet zo dat hij met handen en voeten was vastgebonden. Hij kon niet rennen, maar alleen lopen." Wever benadrukt dat ook de lus onacceptabel is. "Dat had de juffrouw niet mogen doen."
De school heeft een gesprek gehad met de moeder van het kind en de zaak zou zijn uitgesproken. Ouders die naar de school hebben gereageerd, eisen niet dat de betreffende lerares wordt geschorst, zegt Wever. Of er toch maatregelen volgen, kan Wever nog niet zeggen. Hij wil niet vooruitlopen op het gesprek van volgende week.
De lerares zou midden twintig zijn en sinds twee jaar lesgeven. Het incident deed zich drie weken geleden voor.