Ingenieurs van Apple werken aan een robot voor in huis. Als het product aanslaat, moet robotica een van de grote geldverdieners worden voor het techconcern. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen.
Het idee is, volgens Apple-analist Mark Gurman, een slimme robot die door je huis rijdt en je achtervolgt zodat hij je op ieder moment kan helpen. Daarbij maakt hij gebruik van slimme algoritmes om om objecten heen te rijden. Bovenop de robot is een display gemonteerd die bijvoorbeeld antwoorden en zoekresultaten van Sirikan tonen, of misschien zelfs Pixar-achtige emoties.
Het project bevindt zich nog in een beginstadium. Apple staat onder toenemende druk om nieuwe bronnen van inkomsten aan te boren. Het concern besloot in februari te stoppen met een project voor elektrische auto's. Apple werk ook aan de productie van 'mixed reality-brillen', waarin computerbeelden worden gecombineerd met de werkelijkheid, maar daar worden op korte termijn geen grote inkomsten van verwacht.