Een bizarre onthulling van een oud-medewerker van de McDonald's houdt de gemoederen op sociale media flink bezig. In een radioshow van 3FM stelde vrijdag een anonieme beller dat de fastfoodketen in Tiel vleeskroketten verkocht als vegetarische variant.

De dj's van 3FM vroegen hun luisteraars om bedrijfsgeheimen te onthullen van hun vorige werkgever. Een oud-medewerker die onder de schuilnaam 'Anne' inbelde, deelde een verhaal over haar tijd bij de McDonald's in Tiel.

Met de komst van de vegetarische McVeggie werd afgelopen september de populaire McKroket met rundvlees tijdelijk vervangen voor de vegetarische variant. "Maar we hadden er nog heel veel over", zei de beller in de radioshow. "Toen hebben we dus alle normale McKroketten tussen de Veggie gegooid."

De anonieme oud-medewerker was bezig bij de frietjes toen ze een andere collega de kroketten bij elkaar zag gooien. "De manager heeft het gezien en die keurde het goed", vertelt ze.

Het losgeknipte fragment van de radioshow is inmiddels al meer dan twee miljoen keer bekeken op TikTok. De opmerkelijke onthulling maakt daar de tongen los. "Dat is echt niet normaal, wat als iemand allergisch is?", schrijft een gebruiker. Een ander maakt zich ook zorgen: "Dit is echt mijn angst als vegetariër."

Een woordvoerder van McDonald's Nederland laat weten bekend te zijn met de video, maar kan zich de geschetste situatie "totaal niet voorstellen". "Zo'n melding nemen we serieus en daar hebben we dus ook onderzoek naar gedaan." De overgebleven stapel vleeskroketten kan ze niet verifiëren. "Die is niet terug te zien in de inkoop- en verkoopcijfers van de rundvleeskroketten."

Ook is er contact geweest met de vestiging van de fastfoodketen in Tiel. "We zijn naar het restaurant gegaan en hebben daar met de restaurantmanager gesproken. Hij gaf aan heel erg geschrokken te zijn van de video", aldus de woordvoerder. Er zijn geen klachten binnengekomen bij het restaurant. Sinds begin november kan de vleesversie van de McKroket weer worden besteld.