Een 6-jarig jongetje dat zonder begeleiding met het vliegtuig naar zijn oma reisde, is door de Amerikaanse vliegmaatschappij Spirit Airlines op de verkeerde vlucht gezet. Casper had op een vlucht naar Florida International Airport moeten zitten, maar hij belandde op een vlucht naar Orlando.

Het jongetje vloog met de unaccompanied minor-service. Dit houdt in dat (minderjarige) kinderen zonder begeleiding van een volwassene kunnen vliegen. De luchtvaartmaatschappij zorgt er in dat geval voor dat het kind wordt begeleid voor en tijdens de vlucht.

Casper zou op 21 december vanaf Philadelphia naar Florida vliegen om zijn oma te bezoeken. Maar in plaats daarvan stapte hij aan boord van een vliegtuig met Orlando als bestemming. Toen bleek dat Casper niet in het vliegtuig zat dat in Florida landde, brak paniek uit bij zijn oma. Later kreeg ze een telefoontje van haar kleinkind: hij was geland in Orlando, zo'n 260 kilometer verderop.

Volgens CNN heeft Spirit Airlines excuses aangeboden aan de familie. De vliegmaatschappij zegt dat Casper altijd onder toezicht stond van een medewerker. "Zodra we de fout ontdekten hebben we onmiddellijk stappen ondernomen om met de familie te communiceren", aldus Spirit Airlines. Hoe het precies mis kon gaan is nog niet duidelijk.

De oma heeft Casper met de auto opgehaald van het vliegveld in Orlando. Spirit Airlines heeft aangeboden om de kosten voor die rit te vergoeden. De oma van Casper liet weten dat ze het belangrijker vindt dat wordt uitgezocht hoe dit kon misgaan.