Joëlla had haar zoontje Bjarn beloofd nooit meer te hoeven verhuizen. Die belofte kan ze niet nakomen. Na constant te moeten verhuizen, kwam er in 2021 verandering in de situatie van Joëlla. Ze vond haar droomhuis in het Brabantse Berghem. Maar nu, nog geen 2 jaar later, raakt ze datzelfde huis al kwijt.

Na 13 jaar te hebben gewacht op een sociale huurwoning was het eindelijk raak. Met flink klussen en tegen de 30.000 euro aan budget maakte ze van de woning haar eigen paleisje. Maar die droom viel snel uiteen toen woningcorporatie Mooiland bekendmaakte de huizen in de buurt te moeten slopen.

De wooncrisis in Nederland loopt de spuigaten uit. Joëlla wachtte 13 jaar op een sociale huurwoning. Door de lange wachtlijsten wonen ex-partners na hun scheiding vaak nog langere tijd noodgedwongen samen:

Ook Mooiland vindt het vervelend voor Joëlla dat zij nu in deze situatie zit. Ze bieden aan haar, en alle andere bewoners, tegemoet te komen met een sociaal plan. Zo kunnen zij assisteren bij het vinden van een nieuwe woning in de buurt en kijken zij naar de financiële compensatie die ze kunnen bieden.

Het aanbod van Mooiland heeft Joëlla moeten afslaan. Met alles wat zij geïnvesteerd heeft, zou ze er bij het accepteren zo'n 7000 euro op achteruit gaan.